A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még Csintalan Sándor is kegyelmet kér a Hunnia-per elítéltjeinek


A Hunnia-per elítéltjeinek többsége már kegyelmet kapott a köztársasági elnöktől. Hárman a november 2-i, harmadfokú tárgyalásra “várnak”, ami után, 4-5 évre börtönbe kell menniük.


Köztük nemzetközi hírű régész, két gyermek apukája, Szücsi Frigyes és Tián Csaba, négy gyermek apukája, termelési vezető.

A videóban megszólal Csintalan Sándor is, és figyelemreméltó, hogy kegyelmet kért az „őt megverőkre”, szerinte régen megbűnhődtek. Csodálkozik, hogy bírták ki ép ésszel a 15 éves eljárást.

– Persze elhangzik, hogy még az se kizárt, hogy ártatlanok a megverés ügyében, mert csak egy tanú hallomása alapján ítélték őket el, az egy darab talált ujjlenyomat meg nem tartozik egyikőjükhöz se. Ha ártatlanokat ítélnek el, az nagyobb baj, mint hogy 15 évig húzódik egy per vagy, hogy 2006 büntetlenül maradt. Nem tudom, hogy volt-e valaha ilyen, hogy az áldozat kért kegyelmet, de ez egy gyönyörű tett, talán út a társadalmi megbékélés felé – olvashatjuk.

A beszélgetés alább látható:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések