A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nő kerülhet a kultúrtárca élére


Rudolf Huliakot jelöli környezetvédelmi, Martina Šimkovičovát pedig kulturális miniszternek az SNS. Utóbbit a képernyőkről is ismerhetik Szlovákia polgárai.


Ha minden a tervek szerint halad, Rudolf Huliak lehet a környezetvédelmi és Martina Šimkovičova pedig a kulturális miniszter az új pozsonyi kabinetben – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Andrej Danko, az SNS pártelnöke.

Mint az Felvidék.ma szerdán megírta, Rudolf Huliak Nagyócsa község polgármestere (Besztercebányai kerület, Zólyomi járás). A 2020-as parlamenti választáson nem választották meg a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának képviselői posztjára, akkor mint az ĽSNS párt jelöltje a 38. helyről indult, majd a Nemzeti Koalíció elnökeként tevékenykedett. A legutóbbi referendumon a Szlovák Nemzeti Párt jelöltjeként a 150. helyről – 58 875 elsőbbségi szavazat megszerzésével jutott be a parlamentbe.

Martina Šimkovičovát a Markíza TV moderátorként ismerhette meg Szlovákia lakossága. A 2016. március 5-i választásokon a 3. helyen jutott be a parlamentbe Boris Kollár Sme rodina pártja jelöltlistáján, ahol 38 784 elsőbbségi szavazatot kapott. Két hónapos munka után az emberi jogi és kisebbségi jogok bizottságában, kollégáival, Rastislav Holúbekkel és Petr Marčekkel távozott a Sme rodina parlamenti frakciójából. Mivel mandátumáról nem mondott le, a választási időszak végéig függetlenként maradt a parlamentben.

Az előrehozott választásokon a Szlovák Nemzeti Párt jelöltjeként indult és 27 615 elsőbbségi szavazat megszerzésével jutott be pozsonyi országgyűlésbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések