A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

New York Times: Putyint apának hívják az afrikai gyerekek


A New York Times cikke szerint Nyugat-Afrikában terjednek az orosz zászlók, nem is akárhogyan. Mint kiderült, Burkina Fasóban, Maliban és Nigerben mindennapos látvány az Orosz Föderáció zászlaja, ami az ellenállás szimbólumává vált Nyugat-Afrikában: nyugat- és franciaellenes érzelmekkel társul – ezt Kyle Walter, a Logically technológiai vállalat kutatási vezetője magyarázza.- írja a mandiner.


Megtudjuk, hogy egy nigériai civil társadalmi csoport elnöke például minden egyes Niameyben tartott tüntetésen akár 70 orosz zászlót is szétoszt, munkáját az orosz kormány finanszírozza közvetítőkön keresztül, akik Maliban is hasonló műveleteket hajtanak végre, írják. „Velük együtt dolgozunk az orosz ideológia afrikai elterjesztésén” – mondta.

Sokak számára azonban az orosz zászló a politikai állásfoglalás eszközévé is vált: 

Oroszországot az afrikai fiatalok gyarmatellenes hatalomként fogják fel, 

amelynek célja, hogy segítsen nekik megszabadulni a gyarmati múlttól és új fejezetet írni nemzeti történelmükben, amelynek semmi köze a demokráciához, amelyhez sokan a nyugati országokkal való kizsákmányoló partnerséget, a korrupciót és a szegénységet társítják”.

Niger fővárosának egyik piacon dolgozó lakója elmondta: korábban utálta Putyint az ukrajnai inváziója miatt, de „barátságos hozzáállása Afrikához” megváltoztatta a véleményét. Egyszer 13 éves gyermeke vett neki egy kis orosz zászlót, miután oroszbarát tartalmakat nézett a TikTok-on, ő pedig boldogan akasztotta ki az autója műszerfalára, tudjuk meg.

Négy gyermeke Putyint Babának, vagyis apának szólítja, 

- mondta el a férfi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések