A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország: bezár a melegbarát-mecset, terrorveszély miatt


Amikor a kígyó a saját farkába harap… 

Az iszlamista terrortámadástól való félelem miatt a Németországban aktív emberi jogi és LMBTQ  aktivista, Seyran Ateş Ibn Rushd nevével fémjelezett Goethe nevű mecsete további intézkedésig zárva marad.

“Azt a hírt kaptuk, hogy az Iszlám Állam terroristái támadást készülnek a mecsetünk ellen” – írta csütörtökön a Berlini Iszlám és Sokszínűség Mecset (AID) az Instagramon . “Minden személyes találkozást töröltünk. Ez azt jelenti, hogy ezentúl csak online érhető el az ima, lelkipásztorkodás, tanácsadás, kulturális rendezvények, előadások és beszélgetések stb.”

A támadási tervek azután váltak ismertté, hogy júliusban több iszlamistát letartóztattak. A nyomozók olyan fényképeket találtak, amelyek lehetséges támadásra utaltak,  potenciális célpontként is megnevezve a mecsetet.

„A mecsetünkről készült képek terrorista chatcsoportokban és más, terroristákhoz köthető médiában terjedtek” – írja az AID. “Szerencsére a terroristák most börtönben vannak, de jó lelkiismerettel nem folytathatjuk úgy, mintha mi sem történt volna.”

Az elfogott radikális iszlamisták Tádzsikisztánból érkeztek Németországba.

A 2017-ben indult mecset volt az első a világon, amely kitűzte az LMBTQ szivárványos zászlót, a 700 tagja pedig a berlini Pride rendszeres vonulói.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések