A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német képviselők újra üzembe helyeznék az Északi áramlatot


Az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 2022-ben felrobbantott szakaszainak kijavítására, és a gázvezetékek üzembehelyezésére szólították fel a német kormányt az energiaárak elszállásával is összefüggő dezindusztrializáció miatt Bundestag-képviselők – írta lapszemléjében a Gazeta.


Az erről szóló, szakértői véleményekre alapozott nyilatkozatot az Alternatíva Németországért (AfD) tucatnyi képviselője írta alá.

„A támadás jelentős gazdasági károkat okozott Németországnak, mivel mostantól egyre inkább függ a cseppfolyósított földgáz importjától, amely sokkal drágább” – hangsúlyozták a politikusok.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a magas energiaárak miatt a német ipar versenyképességének elvesztését kockáztatja. Szakértők szerint emiatt megkezdődött a német gazdaság dezindusztrializációja.

A parlamenti képviselők hivatkoztak olyan szakértők véleményére is, akik megerősítik a sérült csövek javításának lehetőségét. A képviselők követelték, hogy a kormány teremtse meg a feltételeket az Északi áramlatok javításához, és az azt követő orosz gázimporthoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések