A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Náci-veszély: 10 antifasiszta rettegett Sopronban a Betyárseregtől


Az október 6. és 8. között megrendezendő Gerd Honsik Európai Kongresszusra több szélsőjobboldali szervezet is jelezte a részvételi szándékát. A találkozó hírére az osztrák antifák és a Momentum soproni helyi szervezete is tüntetést szervezett a városba.

A konferencia hírére a Momentum Mozgalom helyi szervezete szombat délután kettőre tüntetést szervezett, de az osztrák antifasiszta tüntetők már dél körül gyülekeztek a vasútállomás környékén.

A Magyar (Gyűlölő) Hang beszámolója szerint a városban nagy volt a rendőri készültség. A rendfenntartók közrefogták a vasútállomásnál összegyűlt nagyjából két tucat tüntetőt, akik kora délután elindultak a soproni Városházára. A demonstrálók azt skandálták, „nem kérünk a nácikból!”.

Mint írják, a rendőrök egy ponton feltartották a menetet, miközben délután egy óra körül Sopron főterén a Tyirityán Zsolt vezette Betyársereg tagjait zárták körbe az egyenruhások, akik végül kiszorították őket a térről, és beengedték az antifákat.

A tér másik oldalán viszont újra megjelent a Betyársereg, és a tüntetőkkel elkezdtek egymás felé üvöltözni, majd a rendőrök újból kiszorították a betyárokat. Ezt követően kezdődött meg az antifa demonstráció, ahol az osztrák delegáció vezetője angolul arról beszélt, hogy újra ébrednek a náci erők Európában.

A tüntetés délután kettő előtt véget ért, és a demonstrálók átindultak a Paprétre, a holokauszt-emlékműhöz, ahová a helyi Momentum szervezett tüntetést. A demonstráció Facebook-eseményének leírásában azt írták, hogy az utóbbi időben a hasonló eseményeket azért Magyarországon rendezik meg, mert „biztonságos térnek” tartják az országot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések