A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsok támadtak a lengyel határőrökre


Továbbra is feszült a helyzet a lengyel-belarusz határon.

 Megtámadták a lengyel határőrség egyik járőrét a fehérorosz határon csütörtökön – derült ki a lengyel határőség közleményéből. A Remix News arról számolt be, hogy a migránsok kövekkel és ágakkal dobálták a rendőröket. Bár egyetlen határőr sem sérült meg, a jármű, amelyben utaztak, megrongálódott.

A támadások fokozódása miatt intézkedéseket hoztak a járőrök és a szolgálati járművek biztonságának fokozása érdekében. A határőrség tájékoztatása szerint a lengyel határvédelmi szolgálatok elleni számos támadásra válaszul több járőrjárművet megerősítenek, és plusz védelemmel látnak el.

Az év eleje óta a Podlaskie régió határőrségének tisztviselői

471 olyan személyt vettek őrizetbe, akik részt vettek a lengyel-fehérorosz határ illegális átlépésében.

Az illegális migránsok több mint 50 országból érkeztek. A beszámolók szerint migránsok között afganisztáni, indiai, iráni és pakisztáni személyek is voltak.

A Fehéroroszországgal közös 186 kilométeres határ mentén 2022-ben 5,5 méter magas acélkerítést épített Lengyelország. Ezt kiegészíti a 206 kilométeren kiépített kamerákból és érzékelőkből álló rendszer, amely már teljes mértékben működőképes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések