A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mexikói elnök: Ukrajna helyett Latin-Amerikának segítsen az USA!


Szerinte az Egyesült Államok irreálisan sok pénzt költött már a háborúra.

Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök szerint az Egyesült Államok „irracionálisan sok pénzt költ” Ukrajna katonai támogatására. Az államfő egyúttal felszólította Washingtont, hogy fordítson több anyagi forrást a latin-amerikai országok támogatására – írja a Sky News.

A mexikói elnök már többször kérte az Egyesült Államokat, hogy a migrációs nyomás enyhítése érdekében adjon több pénzt a közép-amerikai és karibi térség gazdasági fejlődésének támogatására.

Legutóbbi felszólalásakor kijelentette, bár az USA ez alkalommal nem engedélyezte a támogatások folyósítását, már így is rengeteg pénzt küldött Ukrajnának. 

Vajon mennyit szántak az ukrajnai háborúra? 30-50 milliárd dollárt? Ez a lehető legirracionálisabb és legkárosabb dolog, amit csak tehettek”

 – vélekedik. 

Lopez Obrador összességében igyekszik semleges maradni a háború kérdésében. Több alkalommal bírálta a Kijevnek nyújtott nyugati katonai támogatást, valamint a béketárgyalásokat sürgeti. Igaz, Mexikó is támogatott néhány ENSZ-határozatot, amelyek elismerték Oroszország felelősségét a konfliktusban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések