Az egyszerre puha és roppanós körtés-diós muffinnak az illata és az íze is mindenkit elvarázsol.
Ha igazi őszi sütit készítenél, a mennyei körtés-diós muffin nyerő választás lehet. Ráadásul azért is hódít, mert villámgyorsan elkészítheted, és képtelenség elrontani. Sőt, a hozzávalók többségét bögrével is kimérheted. A tészta a körtétől még lágyabbá válik, és az élvezetet a tetejére kerülő, ropogós dió tovább fokozza.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 2 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre apróra vágott körte
👉 0.5 bögre olaj
👉 0.5 bögre tej
👉 0.5 bögre apróra vágott dió
👉 2 db tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna
👉 0.5 teáskanál fahéj
👉 1 csipet só
👉 porcukor (a tetejére)
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat. Egy másik edényben dolgozd össze a cukrot, az olajat és a tojásokat, majd részletekben forgasd hozzá a száraz keveréket. Végül add a homogén masszához a megpucolt, kisebb darabokra vágott körtét.
Kanalazd a tésztát a kapszlikkal bélelt tepsibe. Arra ügyelj, hogy csak kétharmadig töltsd meg a mélyedést, mert sütés közben a muffinok tovább nőnek. Végül szórd meg a tésztát dióval. Süsd a muffinokat előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz. Ekkor teszteld: ha a tésztába szúrt tűt vagy kést üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Hagyd kicsit a formában hűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések