A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mellméretük alapján fizetnek az italért a nők egy klubban


Komoly pénzbüntetést róttak ki rájuk a kampányuk miatt


Egy klub olyan akciót hirdetett a közelmúltban, miszerint: „Minél nagyobb, annál jobb”. A nem mindennapi ajánlat keretében ingyen italokat kínáltak hölgy vendégeiknek – melltartójuk méretétől függően. A szórakozóhelyet többen meg akarják hurcolni a „megszégyenítő” szlogen miatt – számolt be az Origo.

A népszerű nightclub, az ausztráliai Woolshed, kampánya szerint melltartót viselni kényelmetlen, ezért arra szólította fel vendégeit, hogy dobják le ezeket a sarokba, és engedjék el magukat, s női vendégeik pedig kebelcsodáik mérete szerint fogyaszthattak akár ingyen is. Míg az a-kosaras melltartót hordó hölgyek 1 ingyen italra voltak jogosultak, a b-sek kettőre, és így tovább...A marketingfogást azonban széleskörű felháborodás, majd pénzbírság követte: „Éppen néhány évtizedre vetik vissza a női nemet” – vélték többen is.

A vizsgálatot nemrég lezáró kormányzati szerv szerint „a nemi alapú promóciók – beleértve azokat is, amelyek tárgyiasítják az embereket - nemcsak hogy nem felelnek meg a közösségi elvárásoknak, de sértik ezt a kódexet is."

A nőknek melltartójuk méretőtől függően ingyenes italokat kínáló szórakozóhelyre komoly pénzbüntetést róttak ki kampányuk miatt, az ausztráliai Adelaide-ben található szórakozóhelynek ugyanis közel 4 ezer dolláros pénzbírságot kell a közeljövőben megtérítenie - írták.

A Woolshed közleményben kért elnézést a sértőnek titulált kampány miatt, bocsánatkérésükben ez állt:

„Szeretnénk eloszlatni az éjszakai szórakozóhelyünk által megosztott közösségi médiás bejegyzéssel kapcsolatban felmerült aggodalmakat. Őszintén elnézést kérünk amiatt, hogy a bejegyzésünk miatt néhány vendégünk kényelmetlenül és megszégyenítve érezte magát, ez soha nem volt szándékunk."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések