A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghalt Sebastian Kurz bizalmasa – utolsó napján a magyar nagykövetségen is járt


Halála előtt egy nappal letartóztatták ittas vezetésért, miután rossz irányba hajtott egy autópályán.

Múlt pénteken talált rá a rendőrség Christian Pilnacek holttestére, aki egykor az osztrák igazságügyi minisztérium legmagasabb rangú tisztviselője és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár bizalmi embere volt – számolt be az OE24.

Az osztrák média arról számolt be, hogy öngyilkosság áldozata lett, bár a rendőrség még nem erősítette meg halálának körülményeit. 

Az ügyészek a helyzet tisztázása érdekében boncolást rendeltek el.

Halála előtt Pilnacek jogi problémákkal nézett szembe, mivel csütörtökön letartóztatták ittas vezetésért, miután rossz irányba hajtott egy autópályán – számolt be a Financial Timesre hivatkozva a mandiner.hu.

Ez az eset azután történt, hogy részt vett egy vacsorán egy előkelő bécsi olasz étteremben és egy italfogadáson a magyar nagykövetségen. 

A letartóztatás része volt egy szélesebb körű vizsgálatnak, amely a kényes igazságügyi ügyekbe való állítólagos beavatkozását vizsgálta, mivel a gyanú szerint Sebastian Kurz volt osztrák kancellárral és konzervatív Néppártjával szoros kapcsolatban álló politikusok és üzletemberek érdekeit szolgálta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések