A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bármelyik pillanatban elszállhatnak az üzemanyagárak a magyar kutakon


Sokan azt várták, hogy az izraeli–palesztin fegyveres konfliktus kiéleződése után brutálisan kilő az olajár, mivel a közel-keleti geopolitikai változásokra igen érzékenyen szokott reagálni az olajpiac. A radikális drágulás egyelőre elmaradt, de a szakértő szerint ez bármelyik pillanatban bekövetkezhet, annyira instabil a helyzet a Gázai övezetben és annak környékén.

Szeptember 27-től kezdve összesen hat ízben csökkent az üzemanyagok ára, a benzin összesen bruttó 57 forinttal, a dízel szerényebben, bruttó 31 forinttal.

A nagy sorozat most ér véget, október 27-én ugyanis várhatóan 5 forinttal emelkedik majd a benzin átlagára, a gázolajért viszont bruttó 3 forinttal kell majd kevesebbet fizetni a hét második felétől – írja a Holtankoljak.hu.

Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak péntektől a hazai töltőállomásokon:

- 95-ös benzin: 608 forint literenként.

- Gázolaj: 647 forint literenként.

„Egyelőre még nem nagyon érződik a háború hatása, noha emelkedett a kőolaj világpiaci ára, ez nem volt jelentős, pillanatnyilag 90 dollár környékén mozog. Noha egy héttel ezelőtt még azt prognosztizáltuk, hogy egy kisebb mértékű üzemanyagár-emelkedésnek lenne realitása, ez végül nem következett be”– nyilatkozta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára a Növekedés.hu-nak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések