A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marco Rossi: Isten engem úgy segéljen!


Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és szintén olasz segítője, Cosimo Inguscio kedden megkapták a magyar állampolgárságot.

A két olasz edző 2018 óta dolgozik a magyar futballválogatott élén, amelynek irányításával páratlan sikereket értek el.

A csapat kijutott a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságra, tavaly emlékezetes győzelmeket aratott Anglia és Németország ellen a Nemzetek Ligájában, jelenleg pedig a bombaerős Szerbiát megelőzve vezeti az Eb-selejtezőcsoportját.

Novák Katalin köztársasági elnök a következő mondatokkal vezette fel az állampolgárság adományozását a két olasz szakembernek: – A magyar emberek a szívükbe zárták önöket. Ami korábban a munkahelyüket jelentette, most már a második hazájukat is jelenti. Mi pedig azt várjuk önöktől, hogy hadd legyünk minél többször büszkék a magyar furtballválogatottra.

Végül Marcos Rossi és Cosimo Inguscio magyarul tettek fogadalmat, kimondva, hogy „Isten engem úgy segéljen”.


– Ez egy nagyon különleges dolog, ami nem történik meg mindennap az emberrel. Számunkra ez egy nagyon emlékezetes dátum lesz, szeretném megköszönni a magyar embereknek és természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy támogatták ezt a döntést. Köszönöm a magyar kormánynak is,

Köszönöm a magyar kormánynak is,köszönöm Magyarországnak

– hangsúlyozta Marco Rossi.

– Azt hiszem, azt nem is kell mondanom, hogy mennyire szeretjük a magyarokat és Magyarországot mindketten,

így nagyon bízunk benne, hogy minél több örömöt tudunk még okozni a magyar embereknek

– idézte Ingusciót az MLSZ honlapja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések