A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lelőttek egy volt ukrán ellenzéki parlamenti képviselőt, súlyos állapotban van

A kijevi rezsim által büntetőeljárás alá vont Oleh Carjov volt ukrán parlamenti képviselő lőtt sebet kapott, és nagyon súlyos állapotban az intenzív osztályon ápolják – közölte Vlagyimir Rogov, a “Együtt vagyunk Oroszországgal” zaporozsjei székhelyű mozgalom vezetője.

“Oleg állapota nagyon súlyos. Jelenleg az intenzív osztályon van. Nem történt késelés. Oleget lelőtték. Kérem az ortodox népet, imádkozzanak Isten szolgájának, Olegnek az egészségéért” – írta Rogov a Telegram-csatornáján.

Carjov 2002 és 2014 között a Régiók Pártja színeiben a Verhovna Rada képviselője, a Régiók Pártja frakciójának helyettes vezetője volt az ukrán parlamentben. A 2014. május 25-i előrehozott választásokon indult Ukrajna elnöki tisztségéért, de visszavonta jelöltségét.

2014-ben támogatta a Donbassz köztársaságokat, és a Novorosszija (a DNR és az LNR egyesülése) parlamentjének elnöke lett.

Ezt követően a volt képviselő – mint a média írta – felhagyott politikai karrierjével, és a fekete-tengeri egészségügyi klinikák vezetésére összpontosított.

Amikor nem sokkal a hadművelet előtt a Financial Times nyugati hírszerzésre hivatkozva azt írta, hogy Cerjov állítólag hatalomváltást vezethet Ukrajnában, ő cáfolta a pletykákat, “vicces helyzetnek” nevezve azokat: “Nézzenek rám, engem még a televízióba sem hívnak meg, mert nem vagyok elég fontos, egy jaltai szanatórium igazgatója vagyok”.

Ukrajnában Carjovot távollétében 12 év börtönre ítélték “Ukrajna területi integritásának megsértése” és “az alkotmányos rend megdöntésének kísérlete” miatt, mivel támogatta a Donbasszt és az orosz tavaszt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések