Hirdessen itt

Legalább 22 halott: tartalékos katona rendezett vérfürdőt az Egyesült Államokbeli Lewistonban


Legalább 22 ember meghalt, és 50-60 megsebesült a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben szerdán este.


Maine állam rendőrsége az X közösségi platformon arra kérte az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban, zárt ajtók mögött, mert „aktív lövöldöző van Lewistonban”. Hozzátették, hogy a rendőrség több helyszínen nyomoz.


Az Androscoggin megyei seriff hivatala két fotót tett közzé a gyanúsítottról a Facebookon, azt írva, hogy szabadlábon van. A képen egy szakállas férfi látható, puskával a kezében. A beazonosított személy Robert Card, 40 éves lőfegyveroktató, tartalékos katona. A rendőrkapitányság Facebook-bejegyzésben figyelemztette a lakosságot, hogy tekintsék „fegyveresnek és veszélyesnek” Cardot.

A Portlandtől mintegy 60 kilométerre fekvő Lewiston vezetői sajtótájékoztatón erősítették meg, hogy a két helyszínen, egy bárban és egy bowling pályán zajlott lövöldözés, mindkét helyen „több áldozattal”.

Maine közbiztonsági biztosa, Mike Sauschuck azt mondta újságíróknak, hogy több száz rendőr keresi a férfit.

Sauschuck elmondta, hogy Card járművét egy Lewistonhoz közeli városban, Lisszabonban találták meg.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy a lövöldözés után Joe Biden elnök is beszélt a körzet tisztviselőivel és a politikusaival.

Lewiston központi kórháza közleményt adott ki, amely szerint a környező kórházakkal koordinálják a nagy számú meglőtt sérült ellátását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések