A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kövér László: nyugaton kulturális marxizmus tombol

Megnyílt Budapesten a John Sadovy képeiből készült kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az 1956-os forradalom eseményeit megörökítő, világhírű fotóriporter munkáiból ez az első ilyen tárlat. A megnyitón Kövér László, az Országgyűlés elnöke azt mondta, hogy a XX. század legnagyobb geopolitikai katasztrófája a Szovjetunió létrejötte volt.

„Minden percben számos, színes fénykép készül a világban, amelyek központi témája az emberi szenvedés, a kilátástalanság vagy a düh″ – ezekkel a gondolatokkal kezdte megnyitó beszédét az Országgyűlés elnöke, Kövér László 2023. október 20-án a Magyar Nemzeti Múzeumban. A fővárosban John Sadovy fotóriporter munkáiból nyílt tárlat, amely az 1956-os forradalom eseményeit mutatja be különleges, emberközeli formában.

Feláldozni Magyarországot

Az Országgyűlés elnöke noha egy-egy ponton kitért a kiállításra is és annak jelentőségére, elsősorban arról beszélt a jelenlévők előtt, hogy miben lenne más a világ, ha sosem lett volna kommunizmus, ha a bolsevizmus nem erősödik meg, és hogy Magyarország és a nyugat is mennyivel jobb helyzetben lenne geopolitikailag és gazdaságilag.

Kövér László így fogalmazott:

Mi, magyarok úgy gondoljuk, hogy a XX. század legnagyobb geopolitikai katasztrófája a Szovjetunió létrejötte, azaz a történelmi, keresztény Oroszország bolsevik lázadása volt. Ha nincs kommunizmus, akkor 1947-ben Magyarországot Európa többi kis államával, például Csehszlovákiával együtt a nyugat cinikusan nem löki a Szovjetunió karjaiba, azaz több mint negyven esztendőre nem áldoznak fel minket és sorstársainkat a nyugati világ biztonságának és jólétének oltárán.

A politikus beszédében

„napjainkban tomboló, nyugati kulturális marxizmusról” is beszélt

, s hogy Európa a geopolitikai változások magatehetetlen elszenvedője, vagy hogy a kommunizmus és bolsevizmus miként szakította ketté Európát, s mennyivel lehetne erősebb a kontinens, ha ez a belső ellentét nem lenne. Elnyomó erőkről is beszélt, amelyek a tagállami szuverenitást fenyegetik.

A kiállításmegnyitón megszólalt a Magyar Nemzeti múzeum főigazgatója, L. Simon László is, valamint a kiállítás létrejöttében közreműködő Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, Földváryné Kiss Réka, és a tárlat egyik kurátora, John Sadovy idősebbik lánya, Yvonne Sadovy.

Ellenforradalom, vagy szabadságharc?

L. Simon László azzal kezdte beszédét, hogy kiemelte, hogy többek közt azért is fontos a 2023-as John Sadovy kiállítás, a fotóriporter munkássága, mivel hosszú ideig

azt hazudták az ’56-os eseményekkel kapcsolatban, hogy ez ellenforradalom volt, miközben a magyar nemzet egyik legjelentősebb szabadságküzdelméről van szó.

Földváryné Kiss Réka az 1956-os események történelmi hátteréről mesélt, a forradalom-ellenforradalom megítélésről. Ennek kapcsán emelte ki a külföldi sajtó, első helyen John Sadovy munkásságának jelentőségét, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy valós képet kapjon a világ az októberi eseményekről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések