A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Körözik a sikkasztással gyanúsított ukrán politikust


A férfit 2,1 milliárd hrivnya értékű földgáz elsikkasztásával vádolják


Ukrajnában körözést adtak ki a parlament egyik képviselője, Jaroszlav Dubnyevics ellen, akit 56,7 millió dollár (20,66 milliárd forint) értékű gáz elsikkasztásával gyanúsítanak – közölte Ukrajna Nemzeti Korrupcióellenes Hivatala (NABU).

„A NABU keresi Ukrajna jelenlegi (parlamenti) képviselőjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy megszervezte az állami vagyon (földgáz) elsajátítását több mint 2,1 milliárd hrivnya értékben, és a törvénytelenül szerzett haszon legalizálásával” – áll a közleményben.

A múlt szerdán a Korrupcióellenes Különleges Ügyészség közölte, hogy 2,1 milliárd hrivnya értékű földgáz elsikkasztásával vádolja a Rada hivatalban lévő képviselőjét. Az ügyészség nem nevezte meg az ügyben érintett személyt, azonban Szerhij Lescsenko, az ukrán elnöki hivatal vezetője azt mondta, hogy Dubnyevicsről van szó.

A nyomozás szerint a képviselő 2013 és 2017 között öt másik személy közreműködésével egy olyan rendszert szervezett, amelynek célja az volt, hogy az általa irányított tisztségviselők közreműködésével földgázt tulajdonítsanak el a Lviv megyei novojavorovszki és Novij Rozgyil-i hőerőművekben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések