A rakott karfiol is lehet kalóriaszegény, ha sült csirkemellel rétegzed.
A csirkemellel rakott karfiol a hagyományos recept némileg kímélőbb, kalóriaszegényebb változata. Ebben a receptben nincs rizs, a nehéz, paprikás szaftot pedig lágy, tejszínes szósz helyettesíti. A roppanós karfiolrózsák ebben az összeállításban is mennyeiek lesznek.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg csirkemell
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 karfiol
👉 1 evőkanál friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre 15-20 percre. Közben a karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben negyedóra alatt főzd roppanósra. A csirkemellet forró serpenyőben öt perc alatt süsd fehéredésig.
A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és egy kevés frissen őrölt borssal. A sajtot reszeld le. Egy tepsit vajazz ki. Oszd el benne a kifőtt karfiol felét. Kanalazd rá a csirkemellet, öntsd le a fűszeres tejszín felével. Erre jön a karfiol és a tejszín másik fele. Szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára.
0 Megjegyzések