A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiszabadult a rácsok mögül az Árpád hídi gázoló


A Fővárosi Törvényszék megerősítette az információt: az elkövető bűnügyi felügyelet alá került.

Mint olvasóink emlékezhetnek: július első napján éjfél után nem sokkal egy példátlanul súlyos közlekedési baleset történt a XIII. kerületben. Az Árpád híd pesti hídfőjétől több autós, köztük egy hatszáz lóerős Mercedes kezdett versenyzésbe, hogy a Budára vezető oldalon mérjék össze, mit tud az autójuk.

A Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a járműve felett és elgázolt egy teljesen szabályosan, az Árpád híd északi oldalán lévő kerékpársávon haladó kerékpárost.

A rendőrség szerint az ütközés pillanatában legalább 137 km/óra volt a vétkes jármű sebessége.
A sofőr később elismerte felelősségét, azonban állítása szerint azért ment olyan nagy tempóval, mert nagyon közel mentek mögötte a BMW-k. Augusztus első felében Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője elmondta, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását, a végzés azonban nem végleges.

A Mandiner úgy értesült, hogy a 33 éves elkövető szeptemberben elhagyhatta a büntetésvégrehajtási intézetet és bűnügyi felügyelet alá került.

A lap információját a Fővárosi Törvényszék is megerősítette, mely szerint a terhelt letartóztatását a bíróság szeptember 22-én megszüntette és négy hónapra – a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzött, lakóingatlanra korlátozott – bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések