A zöldséges, darált húsos pite tésztája lágy, a tölteléke nagyon tartalmas.
Az édes, desszertnek való piték mellett érdemes megismerkedni egy laktató, darált húsos recepttel is. Ez a változat főételként is megállja a helyét, mivel minden van benne, ami egy tartalmas ebédhez kell. A tésztájába egy szokatlanabb hozzávaló is kerül, de ettől lesz igazán zseniális.
Hozzávalók
A raguhoz:
👉 45 dkg darált marhahús
👉 1 hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 0.5 fej káposzta
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
A tésztához:
👉 7 evőkanál liszt
👉 5 evőkanál tejföl
👉 2 tojás
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A hagymát vágd cikkekre, és olívaolajon futtasd meg. Amikor már puha, add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg fokhagymaporral, és kevergetve süsd meg néhány perc alatt. Közben a sárgarépát tisztítsd meg, reszeld le, a káposztát gyaluld le vagy vágd vékony csíkokra. Tedd őket a serpenyőbe a húshoz, és lefedve párold össze tíz perc alatt.
Közben állítsd össze a tésztát. A tojásokat keverd el először a tejföllel és a majonézzel, majd szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Add hozzá a sót és a cukrot, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy piteformát vagy egy tepsit kenj ki vajjal. Oszd el az aljában a tészta felét. Kanalazd rá a zöldséges húst, majd ezen egyengesd el a tészta másik felét. Told 180 fokos sütőbe 35 percre, amíg szép színt kap.
0 Megjegyzések