A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illegálisan üzemelő migránsszálló gyulladt ki Palicson, rabszállítók is érkeztek a helyszínre


Tűz ütött ki este egy panzióban a Szabadka melletti Palicson. A szálláshelyen migránsok rejtőzködtek. A helyszínelők szerint a tüzet elektromos zárlat okozhatta az épület tetőtéri szobáiban.

„A panzió autópályához, illetve a határ menti palicsi erdősávhoz való közelsége miatt népszerű szálláshely volt a migránsok körében” – fogalmazott az M1 tudósítója, aki szerint az épület tetőszerkezete csütörtök este gyulladt ki, majd égett le teljesen.

A tűzoltók három autóval oltották a tüzet, valamint a helyszínre több rendőrségi és rabszállító jármű is érkezett.

 „A szemtanúk elmondták, hogy miután a lángok felcsaptak, az épületből migránsok menekültek ki. Őket a rendőrök begyűjtötték, néhányuknak azonban sikerült elmenekülnie Hajdújárás, illetve az erdő irányába”

– mondta a tudósító.

Hozzátette: a helyszínelők szerint a tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozhatta az épület tetőtéri szobáiban.

„Köztudott, hogy a migránsok előszeretettel babrálják meg az elektromos vezetékeket. A helyiek egyébként annak ellenére többször láttak migránsokat a környéken, hogy a panziót a hatóságok hónapokkal ezelőtt bezárták, mert nem tett eleget az alapvető szállásadói követelményeknek”

– jelentette a tudósító.

A rendőrség különleges alakulatai az elmúlt napokban több alkalommal is razziáztak a környéken és gyűjtöttek be migránsokat.
A hírek szerint voltak közöttük olyanok is, akik a szomszédos településen lövöldöztek.

Mint kiderült, a helyiek gyakran láttak egy albán rendszámú személyautót parkolni a panzió előtt. Valószínűleg a panziót egy albán állampolgárságú személy bérli és szolgáltat szállást a migránsoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések