A hagyományos olasz lasagne újragondolt változata: különleges, ízletes, és a hús helyét a cukkini veszi át.
A lasagnét többféleképpen elkészítheted, a legtöbbször talán a bolognai változat kerül az asztalra, de érdemes kipróbálni a tejszínes és a spenótos verziót is. Ha pedig hús nélküli fogásra vágysz, készítsd el cukkinival. Azoknak is ízleni fog, akik a vegetáriánus étrendet követik. Kétféle sajttal, mozzarellával és parmezánnal különösen finom.
Hozzávalók 4 személyre
👉 2 db közepes cukkini
👉 1 csomag lasagnetészta
👉 20 dkg mozzarella sajt
👉 5 dkg parmezán sajt
👉 zöldfűszer a tálaláshoz
A szószhoz
👉 2 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 0.5 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Először a paradicsomszószt készítsd el. Olívaolajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Add hozzá a paradicsomot, a sót, a borsot és a zöldfűszereket. Főzd kis lángon addig, amíg a szósz besűrűsödik. Ez körülbelül 20-25 perc.
Közben vágd fel a cukkinit hosszában vékony szeletekre vagy karikákra. Süsd puhára serpenyőben, kevés olajon a zöldségek mindkét oldalát.
A szószból kenj keveset egy tepsi vagy sütőtál aljára, majd rakj rá egy réteg tésztát, arra pedig helyezz cukkiniszeleteket. Önts rá paradicsomszószt, és szórd meg mozzarellával, parmezánnal. Folytasd tovább a rétegzést úgy, hogy a tetejére sajt kerüljön. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30-35 percig, vagy amíg a sajt szépen megolvad, és aranybarnára sül.
Hagyd állni 10 percig, mielőtt felszeleteled. Tálalás előtt még friss zöldfűszerrel is megszórhatod.
0 Megjegyzések