A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Határozatlan idejű demonstrációt hirdetett Iványi Gábor


Határozatlan idejű demonstrációt indított a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület október 17-én 17 órakor - jelentette be a Facebook-on az Iványi Gábor vezette kamuegyház.

A MET múlt pénteken fizetési felszólítást kapott: 63 intézményben kapcsolhatják ki a gáz- és áramellátást, ha nem rendezik a tartozásokat, amelyek Iványiék szerint az elvonások miatt halmozódtak föl.

"Úgy éreztük, hogy már nincs más választásunk, a tiltakozásunkat más formában is ki kell fejeznünk, így a mai naptól határozatlan idejű demonstrációt indítunk az ellátottjaink, dolgozóink, intézményeink megvédéséért." - olvasható a MET bejegyzésében.

A tüntetéssel azt követelik, hogy

A magyar állam rendezze a MET bevett egyházi státuszát.
A magyar állam visszamenőleg is (2016-ig) rendezze a szerződéssel átvett intézményeik alapnormatívájának és kiegészítő támogatásának kifizetését.
A magyar állam fizesse ki a folyamatosan működtetett oktatási, szociális és egészségügyi tevékenységek ellenszolgáltatását.
A magyar állam kössön megállapodást a MET-tel az államtól átvállalt feladatok működtetésére.
A megállapodás megszületéséig a magyar állam függessze fel a NAV normatív elvonásait és az MVM szolgáltatás-beszüntetési fenyegetését.
Mind a bérben, mind a szolgáltatók felé való tartozások rendezése érdekében folytassanak megegyezésre törekvő tárgyalásokat az egyházzal.

Az elmúlt 12 évben közel 27 milliárdból „tengődött” Iványiék drámaegyháza - írásunk a kamuegyházról, katt ide!

A demonstráció részeként minden nap 17 és 18 óra között ismert közéleti személyiségek, művészek is felszólalnak és fellépnek majd itt a Dankó utcában, a 11-es szám előtt. A demonstrációt határozatlan időre hirdették meg, egyelőre október 31-ig kaptunk engedélyt, "de ezt bármikor meghosszabbítjuk, amíg a vészhelyzet el nem hárul."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések