A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatalmas tűz ütött ki a londoni Luton repülőtéren


A lutoni repülőtér szerda délig leállította az összes járat üzemeltetését, miután az egyik parkolóházban hatalmas tűz ütött ki és az épület részben összeomlott. Az eset következtében négy tűzoltó és a repülőtér személyzetének egy tagja kórházba került - számolt be róla a Sky News

A bedfordshire-i tűzoltóság és mentőszolgálat kedden este jelentette, hogy tűz ütött ki a repülőtér egyik parkolóházában. A válsághelyzet tetőpontján 15 tűzoltóautó, három speciális légi berendezés és több mint 100 tűzoltó volt a helyszínen.


A tűzoltóság szerint a parkoló egyik fele "teljes mértékben a tűz martalékává vált", az épület pedig részben összeomlott.

Andrew Hopkinson, a Bedfordshire-i Tűzoltóság és Mentőszolgálat tűzoltóparancsnoka elmondta, hogy a tűz kitörésekor több mint 1500 jármű tartózkodott a parkolóban. A tűzoltók még hajnali 3 óra 57 perckor is küzdöttek az emeltről emeletre terjedő tűz eloltásáért és azért, hogy megakadályozzák az átterjedését a repülőtér más épületeire. A baleset és az azt követő oltási munkálatok során négy tűzoltót és a repülőtér személyzetének egy tagját kórházba szállítottak.


A Luton repülőtér az X-en (korábbi nevén Twitter) kiadott hivatalos közleményében jelezte, hogy október 11-én, szerdán - először 12, majd - 15 óráig minden járatot felfüggesztenek.

Az utasoknak azt tanácsolták, hogy ne utazzanak a repülőtérre, mivel a hozzáférés továbbra is szigorúan korlátozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések