A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három napon belül bíróság elé állították a férfit, aki egy hajdúsági fesztiválon ököllel megütött egy rendőrt


Felfüggesztett börtönbüntetést és 400 ezer forintos pénzbüntetést is kaphat a huszas éveiben járó fiatal.


Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt három napon belül bíróság elé állította a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a küzdősportban járatos húszas évei elején járó férfit – tudatta a főügyészség szerdai cikkében.

Szeptember 30-án késő este egy hajdúsági településen rendezett ételfesztiválon a rendőrök észlelték, hogy egy ittas fiatal dulakodik valakivel egy utcasarkon lévő fás területen. A rendőrök megerősítő rendőri erőt kértek, majd a dulakodásban résztvevőket felszólították cselekményük befejezésére. A rendőrnő a felek közé lépett, és egyiküket arrébb tolta, amire az ittas fiatal bokszoló állásban, a már addig is ütésre emelt kezeivel a másik rendőr felé fordult, majd egy gyors és gyakorlott mozdulattal ököllel megütötte a hadnagy állkapcsát.

Az ütés következtében a rendőr hadnagy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A nyomozó ügyészség elrendelte a büntetlen előéletű férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd a büntetőeljárási törvény eljárás gyorsító intézkedéseit alkalmazva 72 órán belül bíróság elé állította.

A Hajdúböszörményi Járásbíróság a váddal egyezően elítélte a férfit, és halmazati büntetésként 1 év 2 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a terhelt és védője az ítéletet tudomásul vették.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések