A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gryllus Dorka: A látványosan homofób emberek jelentős részét azért irritálja a homoszexualitás, mert maga is az


„Mindenkiben él férfi és nő is, és itt is rengeteg múlik az arányokon; minden ember valahol a két végpont között tartózkodik, de ez egy skála” – fejtegette a színésznő.

Gryllus Dorka szerint „azokat a vágyakat, amelyekre gerjedünk, nem lehet fóliázással és rendeletekkel szabályozni”. Szerinte ugyanis nem döntés vagy elhatározás kérdése, hogy mire gerjedsz”.

Szerinte még otthon, a saját partnerünkkel sem igazán beszélünk a szexről, gyakran nem merjük elmondani, mire vágyunk, és mit nem kedvelünk. „Azért lenne könnyebbség a világnak, ha mindenki elfogadná magát olyannak, amilyen, és így működne tovább. Figyelembe véve azt is, hogy az élet állandó változás. Ezt is el kellene fogadni” – fogalmazott.

Hozzátette:

amikor gondolkodni kezdett ezen, először egy transzvesztita show-ra gondolt, mint forma. Az volt az ötlete, hogy a szereplők elmondják a saját és a barátaik igaz történeteit, de úgy, hogy a nemek ne legyenek egyértelműek.

Mint mondta: „izgalmas játék lett cserélgetni a nemeket”. Ahogy az előadásban is elhangzik:

mindenkiben él férfi és nő is, és itt is rengeteg múlik az arányokon; minden ember valahol a két végpont között tartózkodik, de ez egy skála.

Persze mondhatjuk, hogy ez a fal zöld, de akkor is fehér. Lehet arról hazudozni, hogy az emberi szexualitás kétpólusú, de minek?” –  tette fel a kérdést Gryllus, majd hozzátette:

„Pontosan nem tudom, ki milyen politikai célt követ, amikor megpróbál egy kisebbséget megbélyegezni, ellenségként beállítani, de amikor orvosilag igazolt tényeket hazudnak el emberek valami álmorál nevében, az elég ciki szerintem”.

A színésznő azt is pontosítja, hogy azokra gondol, akik vállaltan homoszexuálisok, illetve szerinte a szivárványcsaládhoz való vállalt tartozás is nyilvánvaló kisebbséget jelent. Gryllus úgy véli: őket bélyegzik meg, őket piszkálják. „Tehát azokra gondolok, akik a skála egyik széléhez tartozónak vallják magukat, ráadásul még családot is szeretnének. Akik próbálnak önazonosan létezni” – mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések