A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres székelygulyás sertéscombból: jó nagy adagban készítsd, hogy több napra is jusson


A savanyú káposzta és a sertéspörkölt kiváló keveréke ez a fűszerekkel gazdagított egytálétel. Kihagyhatatlan az év végi menüből. 


A székelygulyás kétségtelenül az egyik legjobb étel, ami savanyú káposztából készül. A fogás megalkotója Székely József vármegyei főlevéltáros volt, és Petőfi Sándor is rajongott érte. Két ünnep között, sőt újévre is tökéletes választás. Akkor is kiváló, ha sok emberre vagy több napra kell főznöd. Csak bátran duplázd az adagot. Ne feledd, a többszöri melegítés inkább hozzáad, mint elvesz az élvezeti értékéből!

Hozzávalók 6 személyre

👉 1 kg savanyú káposzta
👉 60 dkg sertéscomb
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál zsír
👉 2 evőkanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 1 db babérlevél
👉 1 evőkanál liszt
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, majd kockázd fel. A megpucolt vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.

Egy nagy lábasban hevítsd fel a zsírt vagy olajat, majd pirítsd meg benne a hagymákat. Add hozzá a kockázott sertéshúst, és süsd kicsit mindkét oldalát. Szórd meg a húst pirospaprikával, őrölt köménnyel, majd keverd össze. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Rakj hozzá babérlevelet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

Főzd kis lángon bő egy, másfél órát, amikor a hús már majdnem teljesen puha, add hozzá a savanyú káposztát.

Végül a lisztet keverd simára a tejföllel, adj hozzá a főzőléből, és kevergetve csorgasd a káposztához. Forrald össze, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések