Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, paradicsomos húsgolyók mozzarellával: ínyenc egytálétel egyszerűen


A húsgolyók pikáns fűszerezése és a krémes mozzarella együttesen garantálják, hogy minden falatot mindenki élvezettel fogyaszt el.


Ez a fogás ideális választás olyan napokon, amikor valami gyorsan elkészíthető, mégis ízletesre ebédre vágysz. A paradicsomszósz édeskés, savanykás íze feldobja a fűszeres húsgolyókat, az élményt pedig a sajt tovább fokozza. A gombócokat bármiből készítheted, marhából, sertésből, pulykából is kitűnő. Tésztával kínálva még laktatóbb.

Hozzávalók 4 személyre

A húsgolyókhoz
👉 50 dkg darált hús
👉 1 db tojás
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

A szószhoz
👉 2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 1 teáskanál szárított oregánó
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A gombóchoz egy nagy tálban keverd össze a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, az aprított vörös- és fokhagymát, és ízlés szerint sót, borsot. Formázz a masszából kisebb gombócokat.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat közepes lángon. Süssük meg a húsgolyókat minden oldalról, amíg szép aranybarnák lesznek.

A paradicsomszószhoz egy másik edényben kevés olajon süsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Öntsd hozzá a paradicsomot, és fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Főzd kis lángon 15-20 percig. A vége felé szórd meg reszelt mozzarellával.

Tedd a húsgolyókat a paradicsomszószba, és főzd további 10 percig, hogy a húsgolyók átsüljenek, és a szósz besűrűsödjön.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések