A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyiptomban tűz pusztított a Szuezi-csatornánál fekvő Iszmálíja városban (videó)


Tűz pusztított  az egyiptomi Iszmálíja egyik legnagyobb épületében hétfőn, a Szuezi-csatornánál fekvő városban az összes kórházat riadókészültségbe helyezték az esetleges áldozatok miatt – közölték biztonsági források.


A tűz, amelynek eredete nem volt azonnal ismert, a biztonsági erők székhelyén tört ki hajnal előtt, és az interneten közzétett képeken hatalmas lángok voltak láthatók, ahogy az impozáns épület több emeletén tovaterjedtek a lángok. Egyelőre nem érkeztek jelentések áldozatokról. Az épületet általában katonák őrzik a nap minden órájában. Az állami média és a hatóságok egyelőre nem kommentálták az eseményt.

A gyakran rövidzárlatok által okozott tűzesetek nem ritkák a 105 milliós lakosú Egyiptomban, amelynek leromlott és rosszul karbantartott infrastruktúrája van. Tavaly augusztusban egy véletlenül keletkezett tűzvészben negyvenegy hívő halt meg egy templomban Kairó egyik munkásnegyedének sikátorában. Az eset heves vitát váltott ki az infrastruktúráról és a tűzoltóság reagálási idejéről. Két éve, 2021 márciusában legalább 20 ember meghalt egy textilgyárban keletkezett tűzben Kairó keleti negyedében. Még korábban, 2020-ban két kórháztűz tizennégy halálos áldozatot követelt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések