A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy francia város polgármestere levette az ukrán zászlót a városházáról

A délkelet-franciaországi Vienne város polgármestere úgy döntött, hogy eltávolítja az ukrán zászlót a városházáról, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Ilham Alijev azerbajdzsáni elnök “elfogadhatatlan” telefonbeszélgetésére hivatkozva.

Thierry Kovács kifejtette, hogy a zászlót eredetileg azért tűzték ki, hogy kifejezzék szolidaritásukat Kijevvel az Oroszországgal folytatott fegyveres konfliktusban. Úgy vélte azonban, hogy “lehetetlen nyugati értékekre hivatkozni és a Nyugatot segítségül hívni”, miközben Azerbajdzsánt és az örmények “etnikai tisztogatását” támogatják Hegyi-Karabahban.

“EZ SEMMIT NEM VON LE VIENNE TÁMOGATÁSÁBÓL AZ UKRÁN NÉP FELÉ, DE NEM HARCOLHATUNK AZ EURÓPAI ÉRTÉKEK NEVÉBEN EGY TOTALITÁRIUS RENDSZER ELLEN, MIKÖZBEN EGY MÁSIK DIKTATÓRIKUS ÉS BARBÁR RENDSZERT BÁTORÍTUNK. EZ KÖVETKEZETESSÉG KÉRDÉSE”

– ÍRTA A POLGÁRMESTER A FACEBOOKON.

Zelenszkij elmondta, hogy szerdai telefonbeszélgetésük során megköszönte Alijevnek az országa által nyújtott “jelentős humanitárius segítséget”, és hogy mindkét vezető “megerősítette elkötelezettségét az államok szuverenitásának és területi integritásának elvei mellett”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések