Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egészséges paradicsomos tészta csirkemellel: teljes kiőrlésű tésztából is tökéletes lesz


A teljes kiőrlésű tészta sok szempontból jobb választás a hagyományosnál: csirkemellkockákkal és paradicsomszósszal leöntve mennyei lesz.


Ez a teljes kiőrlésű csirkés-paradicsomos tészta tökéletes választás akkor, ha fontos számodra az egészséged, de mégis valamilyen hagyományos, házias vacsorára vágysz. Ha van egy kis időd, akár magad is összegyúrhatod hozzá a tésztát. A szósz akkor lesz az igazi, ha hagyod viszonylag sokáig, kis lángon összefőni az ízeit.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg teljes kiőrlésű száraztészta
👉 40 dkg passzírozott paradicsom
👉 30 dkg csirkemellfilé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 késhegynyi chili
👉 reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze, és tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tésztát forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Párold rajta üvegesre a hagymát, majd dobd rá a csirkekockákat, és pirítsd fehéredésig. Ekkor öntsd fel a passzírozott paradicsommal. Add hozzá a zúzott fokhagymát, fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel. Ha szereted a csípőset, egy kis chili is jöhet bele. Lassú tűzön főzd össze 30-35 perc alatt. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. A végén kóstold meg, ha szükséges, még sózd és borsozd utána, majd forgasd bele a tésztát.

Tálaláskor szórd meg az adagok tetejét reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések