Ennek a szilvás kevert sütinek a tésztája túrótól szaftos.
A szilvás süti úgy az igazi, ha fahéjas cukorral kevered össze a gyümölcsöt. Most csavarj rajta egyet, és rejts a tésztájába túrót is! A különböző gyümölcsök és a túró találkozásából mindig valami mennyei kerül ki. Mivel ez az édesség egyszerű kevert tésztából áll, kezdőknek is garantált sikerélményt ad.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg túró
👉 15 dkg vaj
👉 12.5 dkg cukor
👉 3.5 dl tej
👉 2 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 citrom reszelt héja
A tetejére:
👉 50 dkg szilva
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat elkészítés előtte egy órával vedd ki a hűtőből, hogy jól formázható legyen. A szilvát magozd ki, szeleteld fel, keverd el a fahéjas cukorral, és tedd félre.
A tésztához a vajat keverd habosra a cukorral és a tojásokkal, majd add hozzá az áttört túrót és a reszelt citromhéjat. A lisztet szitáld át, vegyítsd el a sütőporral, majd a tejjel felváltva, több adagban keverd a túrós részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Oszd el benne a tésztát, a tetejét pedig szórd meg a fahéjas szilvával. 180 fokon fél óra alatt süsd készre.
0 Megjegyzések