A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csintalan Sándor: Az izraeli háborúban is az oroszok keverik a szart, na meg az Orbán

A régi-új MSZP-s futóbolond elárulta: „ő már hisztériázott” magában, amikor a Hamász főnöke Lavrovnál járt, de elemzéséből természetesen Orbán Viktor sem maradhatott ki.

Az október 12-i Kötöttfogásban Csintalan Sándor, Konok Péter, Reichert János, Balogh Gábor, Dévényi István és Pörzse Sándor boncolgatták a legégetőbb közéleti témákat, amelynek során többek között az izraeli háború is szóba került.


A izraeli háborúról

Csintalan Sándor az izraeli háború kapcsán például elmondta, hogy a konfliktust egy második frontnak gondolja. Úgy látja, hogy „a dolgok összefüggenek”, és úgy éli meg, mintha valahol 1939 környékén lenne. Mint a politikus rámutatott:

szerinte az izraeli háborúban is az oroszok „keverik a szart”. 

„Amikor a Hamász főnöke Lavrovnál járt, akkor én már igencsak hisztériáztam magamban” – fejtette ki az MSZP-s poltikus, történelmi párhuzamokat is felidézve.

Fejtegetése során Csintalan Sándor kitért arra is: meglátása szerint az amerikai anyahajók Izrael közelébe vezénylése nem a Hamásznak, hanem Iránnak, illetve más államoknak szól. Szerinte például ez egy jelzés Izraelnek is, ugyanis egy Gázai bevonulás esetén szörnyűségek történhetnek.

Az MSZP-s politikus elemzéséből Orbán Viktor sem maradhatott ki

A politikus fejtegetésében aztán jött egy csavar, és az izraeli háborúról éles váltásként Orbán Viktor kritizálására fordult rá. „Tessék megnézni, hogy miket nyomnak az iráni ajatollahok a polgári demokráciákról, kollektív Nyugatról, az Unióról, és tessék megnézni, hogy Orbán Viktor miket mond” – fogalmazott. 

Csintalan szerint nincs különbség, csak az iszlámot kell kicserélni az „úgynevezett kereszténységre”. 

Dévényi István egyetértett Csintalannal abban, hogy a Hamász támadása mögött is Vlagyimir Putyin és Oroszország sejlik fel. Konok Péter pedig úgy vélekedett, hogy szerinte egész Gázát a Hamász működteti, a gyerekeket óvodás koruktól kezdve ez a szervezet indoktrinálja. Tehát szerinte egy olyan államról van szó, ami egyben terrorszervezet. A Hamász vezetői Konok szerint tudták, hogy a terrortámadások után pokol lesz Gázában, ugyanis számítani lehetett rá, hogy Izrael meg fogja torolni a támadásokat. Konok szerint ez volt a Hamász vezetésének a célja. 

Balogh Gábor pedig elmondta: véleménye szerint nagyon fontos kérdés az időzítés. Úgy látja, hogy a Hamász azért most csapott le, mert megindult egyfajta közeledés Izrael és aza öböl menti államok között. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések