A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bundázott brokkoli ropogós sörtésztában: jól behűtött sörből készítsd


Süsd ki a brokkolit ropogós sörtésztában! Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.


A sörtészta változatos és praktikus módja a panírozásnak: ha brokkolit mártasz meg a sűrű masszában, elképesztően finom fogás lesz a végeredmény. A felhasznált sör legyen jéghideg, a masszába pedig egy kevés keményítőt is tegyél, hogy jobban tartson. Hasonló bundát kap a népszerű angol street food, a fish and chips is: ezt is próbáld majd ki.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg liszt
👉 2 dkg keményítő
👉 1 nagy fej brokkoli
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 l hideg sör
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, majd mosd és szárítsd meg.

A lisztet, a sütőport és a keményítőt vegyítsd el egy tálban. Öntsd fel a sörrel, és keverd csomómentesre. Mártsd meg benne a brokkolirózsákat.

Egy magas falú serpenyőben vagy egy lábosban hevíts annyi olajat, hogy a zöldség úszkálhasson benne. Amikor már elég forró - konyhai hőmérővel is ellenőrizheted, 200 fokos legyen -, tedd bele a bundázott brokkolikat. Egyszerre csak annyit pakolj az olajba, hogy kényelmesen elférjenek benne. Nagyjából öt perc alatt süsd pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések