A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bűncselekményt bűncselekményre halmozott a büntetett előéletű bátonyterenyei férfi


A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves bátonyterenyei férfi ellen, aki a sértett súlyos bántalmazása után eltiltás hatálya alatt vezette autóját.


A vádirat szerint a férfi március 1-jén Bátonyterenyén autózva egy buszmegállóban meglátta volt élettársát, közös gyermeküket és férfi ismerősét. Kiszállt a gépkocsiból és ismerőse felé indult, ingerülten kiabált vele, majd egy alkalommal, nagy erővel ököllel arcon is ütötte. Az ütés következtében a sértett a földre esett, amikor megpróbált felállni, támadója feléje rúgott, majd a két férfi dulakodni kezdett. Nem sokkal később a vádlott visszaült az autóba és elhajtott a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülése keletkezett – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: ezt követően a jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott június 17-én a 21-es számú főúton annak tudatában vezette személygépkocsiját, hogy őt a Salgótarjáni Járásbíróság a január 10-én jogerőssé vált végzésével engedély nélküli vezetés miatt egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyészség ezért súlyos testi sértés bűntettével és járművezetés eltiltás hatálya alatt vétségével vádolta meg a többszörös visszaesőnek minősülő férfit. A váddal érintett bűncselekményekre és az előéletére figyelemmel végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, emellett közügyektől való eltiltást és közúti járművezetéstől való eltiltást is indítványozott. Bűnössége esetén a férfi köteles megfizetni az eljárás során keletkezett közel 140 ezer forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések