A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Békebeli, nagyon szaftos gombapaprikás sok tejföllel: így készítsd hozzá a nokedlit


A magyar konyha nagy kedvence a gombapaprikás, ami akkor a legjobb, ha a szaftja sűrű, selymes és kellemesen fűszeres.

A gombapaprikás az egyik legjobb példa arra, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is készülhet isteni fogás. Csiperkéhez szinte mindig hozzájuthatsz, de tehetsz hozzá laska vagy más gombát is. A tejfölt habarásként a pörköltbe is keverheted, vagy tálalásnál a gombára is kanalazhatod. Köretnek a nokedli illik hozzá legjobban, sőt párolt káposztát is készíthetsz mellé.

Hozzávalók 4 személyre

A gombapaprikáshoz
👉 40 dkg gomba
👉 2 db vöröshagyma
👉 3 evőkanál étolaj
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 1 kis pohár tejföl
👉 2 evőkanál liszt
👉 só
👉 bors

A nokedlihoz
👉 25 dkg liszt
👉 2 db tojás
👉 1.2 dl víz
👉 só
👉 petrezselyem

Elkészítés:

A gombákat pucold meg, mosd meg, majd szeleteld fel ízlés szerint. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd üvegesre. Vedd le a serpenyőt a tűzről, majd add hozzá a pirospaprikát, és keverd össze. Tedd hozzá a gombákat, szórj hozzá sót, borsot, és öntsd fel kevés vízzel.

Párold addig, amíg a gomba megpuhul, a szaft pedig besűrűsödik. Ez általában 15-20 perc.

A tejfölt keverd simára a liszttel, és keverd a gombához, majd rottyantsd össze.

A nokedlihoz egy mély tálban keverd össze a lisztet és a sót, üsd hozzá a tojást, és fokozatosan önts hozzá annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.

Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, és szaggasd bele a nokedlit. Főzd addig, amíg feljönnek a víz felszínére, majd szűrőkanállal szedd ki. A kész nokedlit öblítsd át vízzel, hogy ne tapadjanak össze. A gombapaprikással tálald. Tehetsz még hozzá plusz tejfölt, esetleg petrezselymet is szórhatsz rá. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések