A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baranyi Krisztinát feljelentették a botrányos Facebook-borítóképe miatt

Tényi István önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt tett bejelentést a rendőrségen.

A rendőrséghez fordult a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina október 23-i facebook-borítóképe miatt. 

Ahogy beszámoltunk róla, Ferencváros polgármestere az 1956-os forradalom évfordulójának alkalmából Facebook-borítóképet cserélt.


A fotómontázson a forradalom jelképének számító lyukas zászló közepére a – vörös csillagot is magába foglaló – Magyar Népköztársaság címere van narancssárga cérnával „visszahelyezve”.  

Baranyi a bejegyzéshez tett hozzászólásában azt írta, hogy a kép Sípos Zoltán „Vissza” című alkotása és a 23. ARC kiállításra készült.

Egyikük, Hamberger Ádám, a Ferencváros vezérszurkolója egyebek mellett azt kérte a polgármestertől, hogy „Hunyja le a szemeit, gondoljon azokra a fiatal büszke Ferencvárosi srácokra, akik '56-ban életüket adták a HAZÁÉRT, a SZABADSÁGÉRT.”

Tényi István az ügyben ismeretlen elkövető ellen a 2012. évi C. törvény 335. §-ába ütköző, önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt tett bejelentést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések