A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az esztergomi robbantásban megsérült összes rendőr elhagyhatta a kórházat


Az állapotuk nem igényel további aktív kórházi ellátást, ezért a héten már valamennyi, az esztergomi robbantásban megsérült rendőr rehabilitációja otthon folytatódik, derül ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) közleményéből. Szeptember 23-án még három terrorelhárítót ápoltak a Honvédkórházban, egy rendőr pedig az esztergomi kórház intenzív osztályán feküdt.


A TEK közleményében írtak arról is, hogy október 20-án vesznek majd végső búcsút a robbantásban meghalt Kónya Gábor Lajostól, akit Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánított és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezett ki.

Szeptember 20-án este egy zavart elméjű, fenyegetőző férfihoz vonultak ki a rendőrök és TEK-esek az esztergomi Tallér utcába. A TEK túsztárgyalója is próbálta meggyőzni a férfit, hogy adja fel magát, de nem járt sikerrel. Amikor behatoltak a házba, a férfi szándékos robbanást idézett elő. A robbanásban az elkövető és a kétgyerekes édesapa Kónya Gábor Lajos, a TEK egyik munkatársa is meghalt, valamint több rendőr és tűzoltó is megsérült.

A robbantás után a helyszínen készült beszámolónkat itt olvashatja el.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a robbantó 38 méter hosszú alagutat épített magának a házától kiindulva, és engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt a házában. Az anyag szoba hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Az is kiderült, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések