Ha néhány trükköt észben tartasz, te is tökéletes rántott májat készíthetsz.
A rántott máj olcsó, házias, és tele van vassal, ásványi anyagokkal. A tökéletes eredmény elérése érdekében panírozás előtt áztasd fokhagymás tejbe néhány órára. Készítheted sertés- csirke- vagy pulykamájból is, ízlés dolga, ki melyiket szereti jobban.
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg máj
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 3.5 dl tej
👉 3 tojás
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg a hártyáitól, és darabold fel. Egy tálba öntsd bele a tejet, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és tedd bele a májat. Hagyd benne pihenni két-három órát vagy akár egy egész éjszakát is.
Az így előkészített májakat panírozd be előbb lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Finom mozdulatokkal panírozd, ne nyomkodd bele a húsba. Egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már elég meleg, tegyél bele egyszerre annyi májat, amennyi kényelmesen elfér benne. Egy perc múlva fordítsd meg, és kisebb lángon süsd át további négy-öt perc alatt. A kisült májakat szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a zsiradékot.
0 Megjegyzések