A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Bild Putyin születésnapjához kapcsolta a Hamász támadását Izrael ellen


A Bild nevű német lap úgy tűnik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök születésnapját összekapcsolja a Hamász palesztin fegyveres csoport és Izrael közötti szombati eszkaláció kezdetével. 

 A bizarr kapcsolatot a napilap egy Izrael-barát vezércikkben hozta le, amelyet Marion Horn, a Bild szerkesztőségének elnöke írt “Nincs több német pénz ezeknek a barbároknak!” címmel.

“EZ AZ ALJAS TÁMADÁS PUTYIN SZÜLETÉSNAPJÁN ÉS 50 ÉVVEL A JOM KIPUR-I HÁBORÚ KEZDETE UTÁN TÖRTÉNIK, AMELYET IZRAEL ARAB SZOMSZÉDAI INDÍTOTTAK IZRAEL ELPUSZTÍTÁSÁNAK CÉLJÁVAL” – OLVASHATÓ A SZERKESZTŐSÉGI CIKKBEN.

A Jom Kipur-i háborút Izrael és az Egyiptom és Szíria vezette arab államok koalíciója között 1973. október 6. és 25. között vívták, és végül jelentős izraeli győzelemmel végződött. Oroszország elnöke ugyan szombaton ünnepli 71. születésnapját, mégsem világos, hogy ez a tény pontosan hogyan kapcsolódott a közel-keleti válsághoz.

Oroszország a konfliktus mindkét felét önmérsékletre és az ellenségeskedések beszüntetésére szólította fel, és ehelyett a diplomáciái megoldéshoz ragaszkodott.

“Felszólítjuk a palesztin és az izraeli felet az azonnali tűzszünetre, az erőszakról való lemondásra, a szükséges önmérséklet gyakorlására, valamint arra, hogy a nemzetközi közösség segítségével indítsanak tárgyalási folyamatot, amelynek célja egy átfogó, tartós és régóta várt közel-keleti béke megteremtése” – mondta aznap Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

A Hamász és Izrael közötti újabb fellángolás szombaton kora reggel kezdődött, amikor a palesztin fegyveres csoport meglepetésszerű támadást indított a Gázai övezetből, több ponton áttörve az Izraellel közös határt, és rakéták ezreit lőtte ki az országba. A fegyvereseknek sikerült több dél-izraeli helyszínt is ellenőrzésük alá vonniuk, és izraeli katonákat és civileket egyaránt megöltek vagy foglyul ejtettek – derül ki az interneten keringő felvételekből. A Hamász azt állítja, hogy “nagyszámú” izraeli katonát ejtett foglyul, köztük magas rangú tiszteket.

Izrael légicsapásokat mért a Gázai övezetre, és bejelentette a katonai tartalékosok mozgósítását. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta, hogy az ország már “háborúban áll”, és azt ígérte, hogy az “ellenség olyan árat fog fizetni, amilyet még soha nem látott”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések