A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

16 tipp, hogy olvadjanak a kilók


Minden kezdet nehéz. Nézegetjük a naptárt, mikor is lehetne ideálisan elkezdeni egy fogyókúrát. Halogatunk egyre, mindig akad egy kifogás, amiért érdemes elhalasztani a diétát. 

Ha apró lépésekkel kezdjük a változtatást, akkor könnyebben kitartunk, és a kezdeti nehézségeken is egyszerűbben túllépünk. Ha betartja tanácsainkat, már az első hét után is komoly meglepetésben lesz része. 

1. Szolid kalóriacsökkentés

Ha igazi nagyevő, csökkentse a napi kalóriamennyiséget a felére. Ha viszonylag kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozik, akkor a szokásos bevitt kalória háromnegyedére.

2. Bőséges folyadékpótlás

A víz fontos szerepet játszik a fogyásban. A víz teltségérzetet ad, nem érezzük üresnek a hasunkat.

3. Soha ne hagyjon ki étkezést!

Ha kimaradnak az étkezések, az nem csökkenti a súlyt! Ha kihagy egy étkezést, továbbra is éhes marad, így nagy valószínűséggel a következő étkezésnél a tervezettnél többet fog enni.

4. Mozogjon minden nap!

Tévénézéstől még senki nem lett fitt! Keljen fel és kezdjen el valami mozgást. Az edzéssel fokozza a kalóriaégetést. Annak érdekében, hogy gyorsan meginduljon a súlycsökkenés, iktasson be napi 2 × 30 perc intenzív mozgást. Nem kell feltétlenül edzőterembe menni, keressen videókat a neten vagy vegye elő a régóta porosodó DVD-ket. De kocogni is lehet, ha nehezen megy, akkor csak minimáltempóban.

5. Kerülje a szénsavas italokat!

Ez egy határozott parancs. A szénsavas italok hizlalnak, a diétásak meg szükségtelenek. A szénsav nem előnyös a szervezet számára.

6. Iktassa be a gyümölcsöket és a zöldségeket az étrendjébe!

Cserélje le a sült ételeket és snackeket friss gyümölcsre és zöldségre. Ezeknek magas a rost- és víztartalmuk. Ne felejtse el, hogy a gyümölcsök nagyon sok fontos, sokszor nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak.

7. Csökkentse a mennyiséget!

Mindig fejezze be az étkezést az előtt, hogy egy kétségbeesett böfögéssel jelezné a gyomra, túl van terhelve.

8. Több rostot, kevesebb szénhidrátot!

Rostokban gazdag ételeket válasszon a szénhidrátok helyett. A rostok segítik az emésztési folyamatot, kitisztítják a méreganyagokat a szervezetből.

9. Megfelelő alvás!

Megfelelő időtartamban egy jó éjszakai alvás sokkal többet segít, mint gondolnánk. A nyolc óra alvásmennyiségnek meg kellene lennie mindennap. A megfelelő mennyiségű alvás támogatja az anyagcsere optimális működését, ez pedig a fogyás egyik kulcsa.

10. Számolja az elfogyasztott kalóriát!

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy miből mennyit ettünk. ennek a legegyszerűbb módja, ha naplót vezetünk vagy letöltünk egy ilyen jellegű alkalmazást az okostelefonunkra.

11. Mindennap legyen friss leves!

A kutatások azt mutatják, hogy a friss levesek csökkentik a kalóriabevitelt, ezzel is segítve a hatékony fogyást. Egy gazdag zöldséges leves igazán feldobja a napját.

12. Kerülje a készételeket!

A készételek sok transzzsírt, cukrot és ízfokozót tartalmaznak. A rejtett kalóriákat gyakran elfelejtjük beleszámolni a napi fogyasztásba.

13. Három főétkezés vagy öt-hat kis étkezés?

Inkább az utóbbi. Naponta ötször együnk kellemes mennyiségben. sokkal jobban fenn tudja tartani az energiáját ezzel a módszerrel, nem merül le ebéd után.

14. Kerülje a nassolást!

Az étel utáni sóvárgás és az éhségérzet a legnagyobb ellensége a fogyásnak. A legtöbb ember nem tud ellenállni az intenzív sóvárgásnak, és könnyen beadja a derekát. Na, ettől vastagszik, lássuk be. Ha szeretne leadni két kilót egy hét alatt, felejtse el a nassolást.

15. Csökkentse a tányér méretét!

Nagyobb tányérra több fér, több kalória is jut bele, ez elemi matematika. Használjon kisebb méretű tányért a főételhez is, azt sem kell emeletesre pakolni. A gigatányért használó éttermeket felejtse el.

16. Kerülje a burgonya fogyasztását!

A fogyókúrás program és a krumpli nem túl hatékony párosítás. A burgonyában nagyon sok a szénhidrát, ha meg olajban sült, akkor kész kalóriabomba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések