A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

17 éves lány rabolt ki egy nőt Orosházán, a 82 éves asszony meghalt


Ép ésszel felfoghatatlan bűncselekmény történt. A betonra lökött és kirabolt egy idős asszonyt egy 17 éves lány, még október 9-én, hétfőn. Egy hónapra elrendelték a letartóztatását.


A Békés Vármegyei Főügyészség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 17 éves elkövető hétfőn kora reggel egy élelmiszerboltban, vásárlás közben figyelt fel a 82 éves nőre, akit követni kezdett, miután távozott az üzletből. 

Az Iglói útra érve hátulról fellökte a bottal, nehezen közlekedő sértettet, aki a betonra zuhant. Elvette a nő táskáját, amelyből – kissé távolabb a helyszíntől – kivett 11 ezer forint készpénzt és 4 doboz cigarettát. Ezután a táskát eldobva távozott.

A rablót hétfőn kora délután elfogták a rendőrök. Az egykor tanítónőként dolgozó asszony később a kórházban elhunyt.

A fiatalkorú, büntetlen előéletű orosházi lányt azért tartóztatták le, mert így a bűncselekmény különös tárgyi súlyúnak minősül, magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye; emellett tartani lehet attól is, hogy a terhelt szabadlábon a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét – írta a főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések