Hirdessen itt

15-20 embert fogtak el a szerb–magyar határ menti lövöldözés után


15-20 embert fogtak el a rendőrök a szerb–magyar határ túloldalán fekvő Horgoson, ahol legalább hárman meghaltak egy lövöldözésben péntek hajnalban – jelentette a közmédia helyszíni tudósítója az M1 csatorna délutáni híradójában.

A tudósító szerint a rendőrök sokkal több elfogásra számítottak, mert a helyiek beszámolója és saját tapasztalatuk szerint is lényegesen több illegális bevándorló tartózkodik a környéken, az autópálya mellett, a magyar határzár közvetlen közelében, bár ők könnyen el tudnak menekülni az erdős, cserjés területekre.

A rendőrök az M1 tudósítása idején még mindig lezárt helyszínen voltak, de több rabszállító és rendőrautó is elhagyta a területet.

A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben, amely pénteken hajnalban tört ki Horgos külterületén.

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb–magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között. Szeptember végén például automata fegyverekkel lőttek szerb–magyar járőrcsoportokat. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések