Hirdessen itt

Majdnem halálra vertek az őrök egy rabot egy kelet-magyarországi börtönben


A debreceni ügyészség indítványozta mindannyiójuk letartóztatását.


A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta négy büntetés-végrehajtási dolgozó letartóztatását, akik megütöttek egy fogvatartottat, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 25-én, reggel, vagyon elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt egy kelet-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben szabadságvesztés büntetését töltő középkorú fogvatartott az intézeti szabályokat a figyelmeztetések ellenére ismételten megszegte. Mindezt észlelte a felügyelet, és két büntetés-végrehajtási dolgozó a fogvatartottal szemben testi kényszert és bilincset alkalmazott.

A megalapozott gyanú szerint ezt követően a felügyelők – akikhez később még két társuk csatlakozott – túllépték a jogszerű intézkedés kereteit, és többször megütötték a férfit. A sértettet a mentőszolgálat eszméletlenül, életveszélyes állapotban szállította kórházba

– áll az ügyészségi közleményben.

A nyomozó ügyészség, miután tudomást szerzett az esetről, haladéktalanul megkezdte az eljárási cselekmények elvégzését, tanúként hallgatta ki – többek között – a sértettet, és elrendelte az elkövetők őrizetét.

A gyanúsítottként kihallgatott büntetés-végrehajtási dolgozók tagadták a bűncselekmény elkövetését, amely – a bűnhalmazatra tekintettel – akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A nyomozó ügyészség indítványozta valamennyi gyanúsított letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája ma (pénteken) dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések