A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij vonyít: mi nem tennénk ilyet soha, én vagyok az elnök, nem adtam ilyen parancsot


Volodimir Zelenszkij elnök cáfolta, hogy Ukrajnának köze lenne az Északi Áramlat felrobbantásához.

Ezzel a címlappal jelent meg a Politico cikke, amely az ukrán elnök interjúját idézte.

"Én vagyok az elnök, és én adom ki a megfelelő utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem tennék ilyet. Nem tudtam semmiről, 100 százalékig biztos. Azt mondtam: "Mutassa meg a bizonyítékokat. Ha állítólag a hadseregünk tette, mutassa meg a bizonyítékot"

- mondta Zelenszkij az Axel Springer Groupnak (Bild, Die Welt és Politico).

Korábban írtuk, hogy az Északi Áramlat rejtélyes felrobbanása előtt három hónappal már tudomása volt arról a Biden-kormányzatnak, hogy az ukrán hadsereg egy maroknyi csapattal szabotálni akarja a gázvezetéket.  

A nyugati média hónapok óta beszámol az ukránok állítólagos részvételéről a gázvezetékek bombázásában. Egy nappal korábban a The Washington Post azt írta, hogy a CIA-nak már jóval a szabotázs előtt információi voltak az Északi Áramlat aláaknázására irányuló ukrán tervekről.

Emlékeztetőül: 2022. szeptember 26-án Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt robbanássorozat következtében az Északi Áramlat 1 orosz gázvezeték két szála és az Északi Áramlat 2 egy szála megsérült a tengerben. 

Közben német nyomozók is vizsgálják az ukrán hatóságok érintettségét az Északi Áramlat robbantásában.

Azt is megírtuk, hogy Seymour Hersh amerikai újságíró kijelentette, hogy Bidenék robbantották fel a vezetéket. Donald Trump is utalt az Egyesült Államok részvételére az Északi Áramlat elleni szabotázsban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések