A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámárvíz volt Gyöngyöstarjánban, ketten meghaltak


Árvíz sújtotta csütörtökön Gyöngyöstarján községet, ketten meghaltak. 

A helyi önkormányzat Facebook-oldala szerint a csütörtöki felhőszakadás miatt sújtotta villámárvíz a falut. „Gyöngyöstarján önkormányzata őszinte részvétét szeretné kifejezni az elhunytak családjának, és felajánlja mindennemű segítségét ebben a tragikus helyzetben” – írták.

A Gyöngyös Ma hírportál kereste a rendőrséget, mert már korábban felmerült, hogy van halálos áldozat.

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelem megerősítette, hogy az árvízben ketten meghaltak. Közleményük szerint az egyik áldozatot a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másik embert pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta be a hirtelen lezúduló esővíz. Felkutatásukban a fővárosi búvárszolgálat és a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónja segített. Egyiküket sem sikerült újraéleszteni.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a történteket – írják.

Az önkormányzat szerint az ár jelenleg is veszélyt jelent, bárkit és bármit képes elsodorni. Arra kérik a lakókat, hogy figyeljék a tájékoztatásokat, és segítsék a hatóságok munkáját a védekezésben és a kármentésben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések