A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szexuális zaklatás, kiskirálykodás, bullying: ilyen az élet az Európai Parlament színfalai mögött


Számos EP-képviselő visszaél a hatalmával a brüsszeli lap szerint, a hatóságok pedig nem tesznek semmit. 

 
Erős állításokat tartalmazó anyagot közölt pénteken a Politico, amelyben az Európai Parlamentet teljesen átszövő toxikus légkörről számolnak be – a helyzet olyannyira súlyos, hogy egyes – névtelenül nyilatkozó – dolgozók nemcsak, hogy teljesen kiégtek mentálisan és fizikailag, de még az öngyilkosságon is gondolkodnak – írta meg a Mandiner.

A névtelen megszólalók a lapnak úgy fogalmaztak: az EP-képviselők gyakorlatilag „saját kis birodalmuk kiskirályai”, a brüsszeli intézményrendszer pedig nagyban elősegíti számukra azt, hogy úgy is érezzék magukat. Egy másik arról beszélt, hogy a pszichológiai játszmázásokon kívül szexuálisan is zaklatta egy EP-képviselő.

„A fenekemet csapkodta, és nem akart előléptetni, amikor nem voltam hajlandó megtenni bizonyos dolgokat. Ezek a játszmák szörnyűek.”

A lap szerint a probléma azért állhat fent, mert ha be is panaszolják az EP-képviselőket, akkor sem történik semmi. A vizsgálódási folyamat erősen elfogult a képviselők irányába, hosszadalmas, és ha történik is valami, akkor is enyhe büntetéssel megússzák a politikusok. Egyes esetekben az ilyen panaszok vizsgálata két évig (!) is eltart. Beszédes az is, hogy 2019 óta a 705 EP-képviselőből mindössze 281 végezte el az önkéntes alapon működő „zaklatás elleni tréninget” – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések