A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orrplasztikát is csináltathatnak az illegális migránsok az állam pénzén


Egy felmérés szerint a lakosság többsége szigorítaná az illegális bevándorlók számára az állami orvosi ellátást, kizárólag a sürgősségi ellátást igénylő esetekben biztosítaná azt. Béziers jobboldali polgármestere szerint felháborító, hogy egy bevándorló akár plasztikai műtétet is végeztethet magán a francia állam költségén.  

A lakosság szerint alapos reformra és szigorításra van szükség a francia egészségügyi szolgáltatások terén, derül ki abból a felmérésből, melyet 2023. május 30. és 31. között 1010 francia választópolgár megkérdezésével készített a CSA Intézet a CNews hírportál megbízásából.


A francia kormány által bevezetni kívánt migrációs törvény egyik sarkalatos pontja a bevándorlók által igénybe vehető ingyenes orvosi ellátás, az utóbbi időben számtalan vita forrása volt a téma.

A jelenleg érvényben lévő törvény értelmében a francia állam által biztosított ingyenes orvosi ellátás (AME) minden olyan illegális bevándorlót megillet, aki több mint három hónapja Franciaországban él, több mint három hónapja nem rendelkezik tartózkodási engedéllyel és a jövedelme nem halad meg egy bizonyos felső határt.

Az állami egészségügyi támogatás 1 évig érvényes.

A támogatást a jobboldal hevesen ellenzi és a téma a francia kormányon belül is éles ellentétet váltott ki Gérald Darmanin belügyminiszter és François Braun egészségügyi, valamint Gabriel Attal költségvetési miniszter között. Míg Darmanin szerint reformra van szükség, addig Braun azzal érvel, hogy az AME csupán a társadalombiztosítás teljes költségvetésének elenyésző részét, mindössze 0,5 százalékát teszi ki, Attal pedig a humanista értékrendre és a közegészségügyi biztonságra hivatkozva fenntartaná a rendszert.

A CSA Intézet felméréséből kiderül, hogy a lakosság túlnyomó többsége egyetért a belügyminiszterrel abban, hogy szigorításra van szükség, a megkérdezettek 66 százaléka ugyanis csakis a sürgősségi ellátást igénylő esetekre korlátozná az illegális migránsok ingyenes orvosi ellátását.

Ami a válaszadók politikai hovatartozását illeti, nem okoz nagy meglepetést, hogy a jobboldal támogatóinak körében a legmagasabb azoknak az aránya akik korlátoznák a bevándorlók ingyenes orvosi ellátását, a republikánusok szavazóinak 89 százaléka van ezen a véleményen, a Nemzeti Tömörülés támogatói körében ez az arány 84, az Éric Zemmour által alapított és vezetett Reconquête (visszahódítás) nevű jobboldali párt szavazói esetében pedig 92 százalék.

Ezzel szemben a baloldali szavazók többsége ellenzi a szigorítást, ez alól egyedül a Szocialista Párt szimpatizánsai jelentenek kivételt, 49 százalék ugyanis azon a véleményen van, hogy az AME csak a sürgősségi ellátásra korlátozódjon az illegális bevándorlók esetében. A kormánypárti szavazók szintén nagy arányban, 77 százalékban korlátozná az ingyenes állami ellátást a bevándorlók számára.

Megszólalt a témával kapcsolatban Béziers jobboldali polgármestere, Robert Ménard is, aki a CNews műsorában felsorolt néhány megdöbbentő példát arra, hogy milyen egészségügyi beavatkozások illetik meg ingyenesen a Franciaországban tartózkodó illegális bevándorlókat.


A városvezető elmondása alapján a jelenleg érvényben lévő szabályok alapján ma

Franciaországban egy illegális migráns a francia állam költségén különféle szépészeti beavatkozásokra is jogosult, többek között rakathat be magának gyomorgyűrűt, korrigáltathatja az elálló fülét és orrplasztikát is csináltathat.

Ménard szerint a francia kormány tisztában van az általa felsorolt extrém esetekkel és felhívta rá a figyelmet, hogy az ellenőrzés nélküli bevándorlás a fent említett problémát is magában rejti.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések