A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország július 7-8. után megkezdi az atomfegyverek telepítését Fehéroroszország területén


Július 7-8. után Oroszország megkezdi az atomfegyverek telepítését Fehéroroszország területén – mondta Vlagyimir Putyin elnök a köztársasági elnökkel, Alekszandr Lukasenkóval folytatott megbeszélésen. 

"Általában a helyzet stabil, sőt jónak mondanám. Ezen a területen együttműködünk. A legkényesebb kérdésekben, amelyekben megegyeztünk, minden a tervek szerint halad - július 7-8-án a vonatkozó és azonnal megkezdjük a megfelelő típusú fegyverek bevetésével kapcsolatos tevékenységeket az ön területén. Minden a terv szerint van, minden stabil" - jegyezte meg az orosz vezető.

Az elnökök kitértek az államok gazdasági szférában való együttműködésére is.

Lukasenka szerint Oroszországnak és Fehéroroszországnak vannak megoldatlan problémái ezen a téren, de ezek "nem okoznak problémát".

Elmondta azt is, hogy Moszkva és Minszk olyan cselekvési tervet szándékozik átgondolni a külső nyomással szemben, amelyhez a jövőben a posztszovjet tér többi országa is csatlakozhat.

"Nem is kell beszélnünk róla. Az erősségeinkre és önmagunkra kell összpontosítanunk. Ha kidolgozunk egy ilyen cselekvési tervet, abban biztos vagyok, hogy a partnereink is csatlakoznak – mind az EAEU-n belüli Kazahsztán, mind pedig Üzbegisztán Vonzó feltételeket fogunk teremteni” – hangsúlyozta a fehérorosz vezető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések