A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megóvja a szívedet és véd a ráktól is


Mindkét gyümölcs gazdag a vízoldékony rostanyagban, a pektinben 


Bár vitamin- és ásványianyag-tartalom terén nem teljesítenek valami fényesen, az alma is és a körte is indulhatna a legegészségesebb gyümölcs címéért. Mindkettő bővelkedik ugyanis pektinben, ebben a vízoldékony rostanyagban, ami igazi csodaszer.

Az angol közmondás szerint „An apple a day, keeps the doctor away", vagyis napi egy alma az orvost távol tartja. Magyar változatban: „Mielőtt ágyba bújsz, egy alma és az orvos koldulni megy ma."

Az alma húsában jelentős mennyiség található pektinből, amely megköti a vastagbélben a rákkeltő anyagokat és a különböző méreganyagokat, így nyújt védelmet a daganatok, elsősorban a vastagbélrák ellen. Ugyanakkor ez a vízoldékony rostanyag csökkenti a vér koleszterinszintjét is, ami a szív- és érrendszeri betegségeket segít kivédeni. Reszelve pedig remek gyomorerősítő és étvágygerjesztő.

A pektinben ugyancsak gazdag körte savtalanító hatással rendelkezik, ezért szívesen alkalmazzák köszvényre, reumára és vesekőre. A körte vízhajtó anyagai segítik a felhalmozott méreganyagok kiürítését a szervezetünkből. A benne található B-vitaminok segítik a tápanyagokból felszabadítani az energiát, így a fáradtság leküzdésére alkalmasak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések